Fiksna protetika

Fiksna protetika

Krunice i zubni mostovi

Krunice i mostovi su protetski nadomjesci koji, osim što predstavljaju trajno rješenje za izgubljenu strukturu zuba, ujedno i transformiraju funkcionalnost i estetiku cijelog osmijeha. Ovi protetski radovi čvrsto su pričvršćeni na zube i pružaju dugotrajno poboljšanje kvalitete života. Osim toga, štite preostale zube od daljnjeg propadanja i produljuju njihov životni vijek.

Krunice i mostovi idealno su rješenje za obnovu oštećenih ili izgubljenih zuba. Izrađuju se od različitih materijala koji imaju svojstva slična prirodnom zubnom tkivu. Dok je nekada metal-keramika bila česta opcija, danas je cirkonij postao preferirani materijal za krunice i mostove zbog svoje neusporedivo veće estetske sličnosti s prirodnim zubima. Također, u određenim situacijama koristi se i potpuna keramika kako bi se postigla gotovo savršena estetika.

Izrada krunica, mostova i drugih protetskih radova omogućuje nam ne samo da zamijenimo izgubljene zube, već i da individualno prilagodimo osmijeh svakom licu. Promjenom položaja, veličine, oblika i boje zubi, možemo stvoriti osmijeh koji savršeno odražava Vašu osobnost i želje.

Kod izrade ovakvih protetskih radova, cilj nam je sačuvati što više prirodnog zubnog tkiva. To znači da se zubna kruna brusi sa svih strana samo minimalno kako bi se osiguralo dobro prianjanje krunice ili mosta.

Ako razmišljate o novom osmijehu ili imate oštećene zube, konzultirajte se s našim stručnjacima u Poliklinici Pehar kako bismo Vam pomogli postići zdrav i blistav osmijeh po Vašim željama.

Neka vaš osmijeh bude odraz vašeg zdravlja. Zajedno kreiramo ljepotu koja traje. Rezervirajte svoj termin