Implantologija

Implantologija

Zubni implantati - Suvremeno rješenje za izgubljene zube

Nedostajući zubi mogu ozbiljno utjecati na vašu oralnu funkcionalnost i samopouzdanje. U Poliklinici Pehar, nudimo Vam najnovije i najnaprednije rješenje za trajno nadomještanje izgubljenih zuba - implantate.

Ugradnja zubnog implantata inovativni je postupak koji se sastoji od tri ključna dijela, čineći ih iznimno učinkovitim i trajnim:

 

 

      1.Titanski vijak - zamjena za korijen zuba

Prvi dio implantata je titanski vijak, koji se pažljivo i precizno ugrađuje u kost gornje ili donje čeljusti. Ovaj vijak služi kao trajna zamjena za korijen zuba, pružajući čvrsto prianjanje i stabilnost za vaš novi zub.

      2. Abutment - veza s krunicom

Sljedeći dio je abutment, koji povezuje vijak s krunicom. Ova komponenta osigurava čvrsti spoj i omogućuje krunici da sjedne čvrsto na implantat, stvarajući tako prirodan izgled i funkcionalnost zuba.

      3. Krunica - vidljivi dio zuba

Krunica je treći dio implantata i predstavlja vidljivi dio zuba u čeljusti. Izgledom je identična prirodnim zubima i pruža potpuno funkcionalno i estetski privlačno rješenje za nadomještanje izgubljenog zuba.

 

Za ugradnju implantata, osim standardnog kliničkog pregleda, koristimo i trodimenzionalnu snimku (CT) kako bismo dobili precizne informacije o stanju kosti. Postupak ugradnje implantata izvodi se u lokalnoj anesteziji i traje oko 15 minuta. Nakon ugradnje implantata, pacijent se može vratiti normalnim životnim aktivnostima, dok se implantat integrira s kosti tijekom otprilike 3 mjeseca. Nakon toga, može dobiti krunu koja se trajno pričvršćuje na implantat.

Implantati su prvi izbor za nadomještanje izgubljenih zuba jer ne oštećuju ostale zube, olakšavaju održavanje oralne higijene i služe kao trajni temelj na koji se mogu postaviti različiti protetski nadomjesci tijekom cijelog života.

Nedostatak zuba treba nadomjestiti što je prije moguće jer dugoročno može uzrokovati gubitak kosti u čeljusti, pomicanje susjednih zuba i negativno utjecati na žvačni sustav. U Poliklinici Pehar nudimo različite opcije za nadomještanje više izgubljenih zuba, uključujući mostove na implantatima ili mostove koji kombiniraju implantate i prirodne zube.

Kada su svi zubi u čeljusti izgubljeni, ugrađujemo 4 - 6 implantata koji postaju osnova za mostove. Naša poliklinika koristi zubne implantate renomiranih proizvođača koji su se dokazali diljem svijeta, a mi Vam dajemo doživotno jamstvo na iste.


Neka Vaš osmijeh zablista ponovno uz implantate u Poliklinici Pehar. Zakažite svoj termin danas i povratite svoju samopouzdanje i oralnu funkcionalnost.

Neka vaš osmijeh bude odraz vašeg zdravlja. Zajedno kreiramo ljepotu koja traje. Rezervirajte svoj termin