Endodoncija

Endodoncija

Endodoncija - liječenje zuba

Endodontski tretman važan je stomatološki postupak liječenja zubi koji se provodi kako bi se spasio zub koji je pogođen ozbiljnom infekcijom ili oštećenjem. Ovaj postupak uključuje instrumentaciju, čišćenje, širenje i punjenje korijenskih kanala kako bi se uklonila infekcija i spriječila njena ponovna pojava.


Danas se endodontski tretman obično izvodi u jednoj posjeti, što olakšava i ubrzava postupak za pacijenta i stomatologa. Tijekom tretmana, stomatolog pristupa korijenskim kanalima, uklanja zaraženo tkivo i čisti kanale od bakterija. Nakon čišćenja, kanali se šire i pune materijalom kako bi se spriječila ponovna infekcija.


Endodontski tretman iznimno je važan jer omogućava očuvanje zuba koji bi inače morali biti izvađeni. Gubitak zuba može dovesti do problema sa žvakanjem, govorom i estetikom osmijeha. Stoga je endodontski tretman ključan za očuvanje oralnog zdravlja i funkcionalnosti.


Ako imate bol u zubu ili druge znakove infekcije, važno je konzultirati se sa stomatologom što je prije moguće kako bi se procijenila potreba za endodontskim tretmanom. U Poliklinici Pehar, naši stručnjaci za endodonciju pružaju visokokvalitetnu skrb kako biste sačuvali svoje zube i osigurali zdrav i funkcionalan osmijeh.

Neka vaš osmijeh bude odraz vašeg zdravlja. Zajedno kreiramo ljepotu koja traje. Rezervirajte svoj termin