Mobilna protetika

Mobilna protetika

Potpune i djelomične proteze

Kada se suočavate s gubitkom više zubi, potpune i djelomične proteze predstavljaju prilagodljive i učinkovite opcije za obnavljanje osmijeha i oralne funkcionalnosti.

Potpune proteze

 

 

U situacijama potpune bezubosti u jednoj ili obje čeljusti, jedno od rješenja je izrada potpunih zubnih proteza (mobilna proteza). Ova proteza izrađuje se od akrilata i ima bazu koja leži na sluznici. Na bazu su postavljeni zubi, a pacijent samostalno vadi protezu iz usta. Potpune proteze omogućuju Vam osnovnu funkcionalnost pri žvakanju i estetski prihvatljiv izgled osmijeha.

Djelomične proteze

 

 

Kada nedostaje više zubi, ali nije moguće izraditi most, djelomične proteze predstavljaju izvrsno rješenje. Ove proteze mogu se čvrsto pričvrstiti posebnim vezama na most koji se istovremeno izrađuje na preostalim zubima, ili se pričvršćuju na preostale zube, bez izrade mosta. Djelomične proteze mogu imati metalnu konstrukciju ili biti u potpunosti izrađene od akrilata. Pacijenti ih mogu lako izvaditi iz usta.

Kod izrade potpunih i djelomičnih proteza, važno je postići pravilno prilagođen oblik i funkcionalnost. Proteze se izrađuju prema jedinstvenim potrebama svakog pacijenta, a proces uključuje uzimanje otisaka i prilagodbu kako bi se postigao udoban i funkcionalan rezultat.

Potpune i djelomične proteze omogućuju Vam ponovno osjećati samopouzdanje u svakodnevnom životu, vraćaju osmijeh na lice, kao i sposobnost normalnog žvakanja. U Poliklinici Pehar naš tim stručnjaka stoji Vam na raspolaganju kako biste pronašli najbolje rješenje.

Neka vaš osmijeh bude odraz vašeg zdravlja. Zajedno kreiramo ljepotu koja traje. Rezervirajte svoj termin