Botox

Botox

Botox - tretman pomlađivanja

Botox je postao najdjelotvorniji i najpopularniji nekirurški tretman za uklanjanje bora i poboljšanje kontura lica i vrata u posljednjih 20 godina. Ovaj tretman koristi pročišćeni protein iz bakterije Clostridium botulinum, prirodne tvari koja se već dulje vrijeme koristi u medicinske svrhe, primjerice u oftalmologiji i neurologiji.

U estetskoj medicini botox se koristi za tretiranje različitih problema, uključujući bore na čelu, oko očiju, nosu, podizanje obrva, sužavanje lica kada su obrazni mišići izraženi, te za terapiju migrena i prekomjernog znojenja (pazuha, dlanova i stopala). Baby botox se također koristi kako bi se postigli prirodni rezultati i očuvala mimika lica.

Botox tretman obično traje oko 10 minuta i gotovo je bezbolan. Rezultati postaju vidljivi između 3 i 10 dana nakon tretmana i mogu trajati između 3 i 6 mjeseci. Kod redovitih tretmana, moguće je postići potpunu neutralizaciju bora nakon nekoliko godina.

Nuspojave i preporuke nakon tretmana

Nuspojave botoxa su rijetke. Na mjestu aplikacije može se pojaviti blago crvenilo i ispupčenje koje obično nestane nakon nekoliko sati. Ponekad se mogu javiti glavobolja i osjećaj zatezanja, ali ti simptomi obično prolaze unutar nekoliko dana.

Nakon primjene botoxa, preporučuje se:

  • ne masirati tretirano područje i izbjegavati druge tretmane na tom području tijekom tjedan dana
  • ne spavati četiri sata nakon tretmana i spavati na leđima
  • ne vježbati 24 sata
  • izbjegavati izlaganje suncu, solariju i saunama tijekom 3-4 dana
  • ne konzumirati alkohol 24 sata nakon tretmana

Botox je brz, siguran i učinkovit način da se postigne mlađi izgled bez potrebe za kirurškim zahvatima. U Poliklinici Pehar naši stručnjaci za estetsku medicinu pružaju visokokvalitetnu i personaliziranu skrb kako biste postigli željene rezultate i osjećali se sjajno u svojoj koži.

Neka vaš osmijeh bude odraz vašeg zdravlja. Zajedno kreiramo ljepotu koja traje. Rezervirajte svoj termin